Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
21.09.2022.

Najava: Javna akcija povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

LOGO Novi pocetak 600x493 equal


Pozivamo Vas na javnu akciju povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama usmjerenu podizanju svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja u obitelji.

 

Javna akcija će se održati sutra (četvrtak) 22. rujna 2022. godine  u Đurđevcu od 9,00 do 11,00 sati na prostoru Gradske tržnice.

 

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u spomen na 22. rujan 1999. kada su na zagrebačkom Općinskom sudu ubijene tri žene – supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja.

Javna akcija provodi se u sklopu kampanje „Za nasilje nema opravdanja“ koja je dio aktivnosti projekta Novi početak, koji provodi Koprivničko-križevačka županija u partnerstvu s Udrugom HERA Križevci i Centrom za socijalnu skrb Križevci.  Javna kampanja usmjerena je podizanju svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja u obitelji te se želi skrenuti pažnja na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, kao i na negativne posljedice obiteljskog nasilja.

Projektom Novi početak je kroz sredstva Europskog socijalnog fonda osigurano 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. Potrebno je istaknuto kako je u sklopu projekta otvorena i sigurna kuća – sklonište za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji, kojom upravlja Udruga HERA.

potpis članak 1205x463 equal

Služba ureda župana

Pročitano 795 puta