Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
05.07.2022.

PORA u prvih pola godina pripremila 90 projekata vrijednih 174 milijuna kuna

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Međunarodna suradnja i EU fondovi

Logo uz poru po potporu 500x237


Na nedavnom susretu s novinarima župan Darko Koren se, uz ostale teme, osvrnuo i na aktivnosti PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

PORA je u prvih šest mjeseci pružala stručnu pomoć u pripremi i provedbi ukupno 90 projekata financiranih iz EU i nacionalnih poziva vrijednosti 174 milijuna kuna za jedinice lokalne samouprave, Županiju i ostala javnopravna tijela. Također je kao glavni korisnik ili projektni partner provodila četiri projekta vrijednosti 35,6 milijuna kuna“, istaknuo je župan.

Spomenimo i kako je ukupno pripremljeno 25 projekata za 18 općina vrijednosti gotovo 40 milijuna kuna za tri poziva za dodjelu bespovratnih sredstava (digitalne transformacije i zelene tranzicije, izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova te Zaželi program zapošljavanja žena). Također, na natječaju LAG-a „Podravina“ PORA KKŽ je pružala stručnu pomoć za ukupno 13 projekata za 13 općina vrijednosti 3,3 milijuna kuna.

U tijeku je i priprema projektno-tehničke dokumentacije za sedam projekata škola kojima je osnivač Županija (Gimnazija I. Z. Dijankovečkog Križevci, OŠ Ferdinandovac, OŠ F. Koncelaka Drnje, Gimnazija I. Kranjčeva Đurđevac, OŠ A. Palmovića Rasinja, PŠ Podravske Sesvete i OŠ G. Vitez Sveti Ivan Žabno) vrijednosti oko 880 tisuća kuna.

U narednom razdoblju pripremat će se projekti za pozive iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti čije se otvaranje očekuje na jesen ove godine i to iz područja turizma  i obrazovanja. Riječ je o otprilike deset projekata vrijednih 200 milijuna kuna“, zaključio je župan.

Služba ureda župana

Pročitano 1435 puta