Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
03.07.2022.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Erdovec proslavilo 90 godina djelovanja

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

DSC 3074


Dobrovoljno vatrogasno društvo Erdovec jučer je obilježilo je 90 godina osnutka i djelovanja, a svečanosti su prisustvovali i župan Darko Koren, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Darko Palaš te zapovjednik Zvonimir Habijan. Misno slavlje održano je u crkvi sv. Katarine, a predvodio ga je župnik Dražen Hladuvka.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Društva Dražen Ledinski, a zapovjednik Darko Arki osvrnuo se na bogatu povijest DVD-a, sjajne natjecateljske rezultate, ali i na poboljšanje infrastrukture posljednjih godina.

Župan je čestitao Društvu na ovoj važnoj obljetnici te dodao:

quote desni 3Vidljiv je napredak na infrastrukturi, a Društvo motor koje pokreće ovu sredinu. Vatrogastvo je važna sastavnica hrvatskoga društva, a naša županija spada u najvatrogasnije u državi.“

DSC 3025

Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Darko Palaš izrazio je zadovoljstvo postignutim uspjesima Društva:

quote desni 3Društva imaju problem s brojem ljudi, a to su samo neke od tema o kojima moramo raspraviti. U budućnosti će biti sredstava kroz koja će se moći nabavljati oprema, vozila, ali i uređivati domovi.“

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija uputio je pozdrave u ime svih 34 društava i križevačke Vatrogasne zajednice, a zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević pohvalio je Erdovec na realizaciji projekata i zajedništvu.

Križevački gradonačelnik i generalni pokrovitelj Mario Rajn kazao je:

quote desni 3Danas stojite na ramenima generacija koje su zdušno kroz desetljeća gradili Društvo. Cesta od Erdovca do Lemeša će doći, a svima vama čestitam ovu obljetnicu.“

Valent Arki poklonio je DVD-u Erdovec ručno izrađeni rad s grbom županijske Vatrogasne zajednice povodom jubileja Društva.

Program je glazbom obogatio Gradski puhački orkestar Križevci, a voditeljica programa bila je Tanja Baran koja je ujedno i prepričala bogatu tradiciju i povijest sela Erdovca. Na kraju su zaslužni članovi primili zahvalnice za dugogodišnji rad.

Služba ureda župana

Izvor: Prigorski.hr


Pročitano 1314 puta