Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
25.05.2022.

Zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol u posjetu Županiji

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 5449


Danas su u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji boravili zastupnik u Europskom parlamentu doc.dr.sc. Tomislav Sokol i asistent Fran Papac, a dočekali su ih župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnice Melita Ivančić i Ljubica Belobrk Flamaceta.

Župan je izrazio zadovoljstvo posjetom zastupnika Sokola te mu je predstavio osnovno informacije o županiji, s naglaskom na gospodarstvo, EU projekte, ravnomjerni razvoj, prometnu infrastrukturu te ulaganja u sektore obrazovanja i zdravstva. Poseban naglasak stavio je na projekte izgradnje pet školskih sportskih dvorana u općinama i županijskog Centra kompetentnosti, dodavši kako se u obrazovanje trenutno ulaže oko 160 milijuna kuna. Također se razgovaralo o važnom projektu javnog linijskog prijevoza, investicijama u sklopu Razvojnog sporazuma Sjever te problematici upravljanja sustavom zdravstva.

IMG 5435Zastupnik Sokol uputio je pohvale Županiji na svim projektima koje provodi, kao i županijskom vodstvu na racionalnom upravljanju tako složenim sustavom. Ujedno je govorio o aktualnim natječajima i EU fondovima, osvrnuvši se na Nacionalni program oporavka i otpornosti, a predstavio je i projekt „Pametna sela“ kao novi koncept razvoja ruralnih područja, usvojen od strane Europskog parlamenta u financijskom razdoblju 2021.-2027. godine.

Nakon sastanka, zastupnik Sokol je zajedno sa županom i suradnicima posjetio prezentaciju srednjih škola i zanimanja te Dan otvorenih vrata Obrtničke škole Koprivnica, u sklopu projekta županijskog Centra kompetentnosti.

Služba ureda župana

Pročitano 1430 puta