Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
24.05.2022.

U Ferdinandovcu dovršen projekt sanacije odlagališta neopasnog otpada Orl

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

2


U prostorijama Društvenog doma u Ferdinandovcu danas je održana konferencija za medije povodom završetka projekta sanacije odlagališta neopasnog otpada „Orl“ kojoj su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnik Marijan Štimac.

Kako je izvijestio općinski načelnik Vjekoslav Maletić, projekt vrijedan gotovo 15 milijuna kuna je završen u roku od dvije godine od potpisivanja ugovora pri čemu je 85 posto sredstava osigurano iz Kohezijskog fonda Europske unije, a ostatak je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Općine Ferdinandovac.

3Projekt je realiziran u planiranim rokovima, a nakon tehničkog pregleda odlagalište je dobilo i Uporabnu dozvolu. Sanacijom odlagališta otpada uklonili su se negativni učinci odlaganja otpada, zaštitile podzemne i površinske vode, ljudsko zdravlje i okoliš te regeneriralo zemljište, naglasio je načelnik Maletić na konferenciji te dodao da se razmišlja i o projektu fotonaponske elektrane koja bi se postavila na prostoru predmetne zemljišne parcele.

Zamjenik Ljubić je čestitao na završetku projekta te istaknuo važnost očuvanja okoliša i efikasnog sustava gospodarenja otpadom s posebnim naglaskom na još veću implementaciju procesa razvrstavanja otpada u zajednici, ponovnu uporabu sirovina i uspostavu kružnog gospodarstva u jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Izvor fotografija: podravski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 8344 puta