Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
12.04.2022.

Čestitka župana Darka Korena povodom 29. Dana Koprivničko-križevačke županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti

 DarkoKoren2022 v


Drage sugrađanke i dragi sugrađani!


Koprivničko-križevačka županija danas slavi svoj 29. rođendan koji ćemo nakon pune dvije godine napokon obilježiti u svečanijem raspoloženju. Iza nas je zahtjevno razdoblje u kojem smo zajedno pokazali da odricanjem i osobnim doprinosom uistinu možemo učiniti vrlo mnogo. Posljedice kriznog vremena će još dugo biti prisutne, no unatoč tome okrenuti smo novoj, vedrijoj budućnosti koju kreiramo s jednakom energijom i odlučnošću kako bi stvorili kvalitetu života dostojnu svakog stanovnika naše županije. Ona je možda geografski i prostorno mala, ali zato ima velike ljude još većeg srca i najvažnije, ima hrabrost učiniti nove iskorake.

Županija smo kontinuiteta i gospodarsko-socijalne stabilnosti, lideri smo u brojnim područjima u kojima smo otvorili nove puteve i realizirali ideje kako bi stvorili sve preduvjete za još bolji život na našim prostorima. Razloga za optimizam uistinu ima, a temeljimo ga na činjenici kako su Podravina i Prigorje, naše dvije regije s kojima se toliko ponosimo, prostori velikih infrastrukturnih investicija vrijednih preko pet milijardi kuna. S obzirom na omjer vrijednosti investicija i geografske veličine naše županije, možemo slobodno zaključiti kako je trenutno ovo prostor s najvećim kapitalnim ulaganjima u državi i kako nikada u povijesti Županije nije bilo većih ulaganja!

Završavamo s izgradnjom pet školskih sportskih dvorana u našim općinama, pred završetkom je i Županijski Centar kompetencija u Koprivnici i Đurđevcu, odlično napreduje izgradnja drugog kolosijeka željezničke pruge, a vjerujemo kako će nakon što je Županija poduzela sve aktivnosti kako bi se uklonile administrativne prepreke, radovi započeti i na dionici brze ceste prema Kloštru Vojakovačkom. U punom su jeku radovi na aglomeracijama diljem županije, raspisan je novi natječaj za izgradnju RCGO Piškornica, dovršava se izgradnja Sigurne kuće, pomaže se turizmu i gospodarstvu, provode se kvalitetne socijalne politike i kontinuirano ulaže u zdravstvo i obrazovanje, a s realizacijom je krenuo i iznimno važan program javnog linijskog prijevoza kojim smo među prvima u državi osigurali i očuvali povezanost ruralnih i urbanih područja.

Upravo će te i buduće investicije strateški i dugoročno omogućiti razvoj gospodarstva, bolju prometnu povezanost, naprednije obrazovanje i još bolju zdravstveno-socijalnu uslugu, ali i ono što svi želimo, snažniju demografsku obnovu i dodatne prilike za otvaranje novih i bolje plaćenih radnih mjesta.

Pred nama su i brojni novi projekti kojima ćemo iznova podići razinu životnog standarda stanovnika, od novog investicijskog ciklusa u sektoru obrazovanja, energetskih obnova i ulaganja u zdravstveni sustav pa sve do pripreme i provedbe projekata definiranih Razvojnim sporazumom kao jednim od najvažnijih alata politike ravnomjernog razvoja naše županije. Tim okvirnim planom kapitalnih projekata – brza cesta od do Koprivnice, dvorac Inkey u Rasinji, nova zgrada Srednje škole Koprivnica, Centar za palijativnu medicinu i liječenje boli, terminal za kombinirani/intermodalni transport u Križevcima te termalne toplice u Kloštru Podravskom, vrijedni su preko tri milijarde kuna, a u nadolazećem desetogodišnjem razdoblju imati punu potporu državne vlasti prilikom kandidature na natječaje.
Sve ovo jasno pokazuje da je siguran i ujednačen razvoj svih područja Podravine i Prigorja naša politika koju svakodnevno provodimo i u čemu sigurno nećemo posustati. Pred nama je novo veliko investicijsko razdoblje prema kojem gledamo puni optimizma i s uvjerenjem kako će projekti koje pripremamo ostaviti velik trag ne samo u ovom vremenu već i za buduće generacije koje dolaze.

Dragi stanovnici Koprivničko-križevačke županije, u tom duhu optimizma i s vjerom u svjetliju budućnost u kojoj ćemo zajedno ostvariti brojne ciljeve od srca Vam želim sretan 29. rođendan Koprivničko-križevačke županije!

Vaš župan Darko Koren

Pročitano 1294 puta