Alati za pristupačnost

  • Skaliranje sadržaja 100%
  • Veličina teksta 100%
  • Visina linije 100%
  • Prored između slova 100%
Ispiši ovu stranicu
03.03.2022.

Zamjenik Ljubić u Legradu prisustvovao završnoj konferenciji projekta Pomoć je moć

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

Završna konferencija Legrad 4


U prostorima društvenog doma u Legradu danas je održana završna konferencija projekta “Pomoć je moć” kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Sudionicima konferencije uvodno se obratio načelnik Ivan Sabolić koji je zahvalio svim partnerima istaknuvši kako je projekt vrijedan 1,4 milijuna kuna uvelike pomogao starijim osobama i podigao razinu kvalitete života za 105 starijih i nemoćnih osoba o kojima je brinulo 15 zaposlenih žena te izrazio nadu da će se ovakvi oblici pomoći nastaviti i dalje.

Projekt se provodio od 4. rujna 2020 godine, a partneri su bili Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci, Centri za socijalnu skrb Koprivnica i Đurđevac te Općine Koprivnički Bregi, Podravske Sesvete, Gola, Ferdinandovac i Koprivnički Ivanec, čiju su predstavnici prisustvovali i današnjoj završnoj konferenciji.

Zamjenik Ljubić je istaknuo važnost ovakvih projekata koji za cilj imaju povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika i zaposliti žene iz lokalne sredine kako bi se ublažile posljedice dugotrajne nezaposlenosti.

Završna konferencija Legrad 7quote desni 3„Valja kazati kako se na području naše županije iz Programa zapošljavanja žena – ZAŽELI do sad provodilo 16 projekata ukupne vrijednosti 45,3 milijuna kuna u kojima je zaposleno 367 žena koje su brinule o 2059 korisnika što su uistinu značajne brojke. Hvala svim jedinicama lokalne samouprave, njihovim partnerima i našoj PORA-i koja je pružala pomoć u pripremi projektne dokumentacije. Ovakvi projekti imaju višestruku korist za zajednicu, vjerujem da će se pronaći modeli za nastavak i održivost projekata o kojima ovise naši brojni stariji sugrađani. Županija nastoji kroz odgovornu socijalnu politiku i izdvajanjem sredstava maksimalno pomoći kroz razne programe, primjerice sufinanciranjem troškova smještaja u domove, no europska sredstva su također iznimno važna kako bi sustav mogao opstati na visokoj razini“, poručio je Ljubić.

Završna konferencija Legrad 5Zahvalu na partnerstvu i suradnji uputila je i ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić koja je kazala kako je županijska ustanova pružala stručnu pomoć u devet projekata vrijednosti 26,6 milijuna kuna izrazivši nadu da će programi nastaviti i kroz nove okvire koji počivaju na europskim sredstvima.

Uime prisutnih načelnika obratio se načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je uz zahvale svim sudionicima naglasio važnost zajedništva i kontinuiteta pomoći i brige za stariju populaciju koja nas je zadužila svojim radom. „Cilj nam je jednak, a to je očuvanje našeg ruralnog prostora i u tome uspijevamo u ovoj sinergiji koju smo kao partneri iskazali. Neka takvih projekata bude više, stojimo na raspolaganju“, zaključio je načelnik Milinković.

Završna konferencija Legrad 6PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije je pružala stručnu pomoć u pripremi ovog projekta u okviru provedbe projekta UZ PORU PO POTPORU koji je odobren za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

Služba ureda župana


Pročitano 1426 puta